Kateřina Lustigová - blogerka roku
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Těstoviny s citrónem a cuketou:

O tomhle receptu se mi zmiňovala máma dost často. Vždycky mi říkala, že Marťa (bráchova přítelkyně), dělá výborný těstoviny s cuketou a že je musim taky nutně zkusit. Recept tenkrát Marťa našla prej někde v časopise a takhle se dostal až ke mně. Hned jak jsem ho zkusila, tak jsem se do tý chutě zamilovala a věděla jsem, že ten recept potřebujete nutně taky. Upravila jsem si trošku množství surovin, aby to bylo víc vláčný a prémiový (prémiový říká vždycky Nikča, když dává do všeho dvojnásobek slaniny a parmazánu) a dost spokojenej je s touhle verzí i Adam. Hodně mu tam chutná spojení citrónu a chilli, tak snad zachutnaj i vám! Jsou to vlastně takový svěží Carbonara, protože základem omáčky je žloutek a parmazán, ale navíc je tam citrónová kůra♥

Co budete potřebovat:

2 porce, 25 minut

cca 200 g těstovin (já použila kukuřičné)
100 g slaniny na plátky
1 střední cuketa (cca 200 g)
kousek chilli papričky
3 žloutky
40 g parmazánu
60 ml smetany ke šlehání 31%
1/2 lžičky čerstvě nastrouhané citrónové kůry
hrst nasekané čerstvé petrželky
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Nejdřív jsem si nastrouhala cuketu najemno, lehce jsem ji osolila, rukama promíchala se solí a nechala tak deset minut stranou, aby cuketa pustila přebytečnou tekutinu. Pak jsem si nakrájela plátky slaniny na kostičky a dala jsem vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím jsem si ještě nastrouhala parmazán a citrónovou kůru a oddělila jsem žloutky do mističky. Ke žloutkům jsem přidala nastrouhanej parmazán, citrónovou kůru a smetanu. Všechno jsem pořádně promíchala vidličkou a dala stranou.

Do vroucí vody jsem dala vařit těstoviny, cuketu jsem scedila a pak ještě pořádně rukou vymačkala všechnu přebytečnou tekutinu. Na středně rozpálenou pánev jsem pak dala opéct slaninu dozlatova, k tý jsem pak přidala najemno nakrájený chilli (množství dávejte podle chuti a pálivosti papričky) a na závěr cuketu. Všechno jsem společně nechala tak dvě minutky opéct a pořádně jsem promíchala. Pánev jsem odstavila z plotny a hotový těstoviny jsem nasypala do pánve k cuketě, slanině a chilli. Počkala jsem tak minutku dvě a nalila jsem do těstovin připravenou omáčku ze žloutků a parmazánu. Je fakt důležitý chvíli počkat, až těstoviny nebudou úplně vařící, jinak se vám žloutek uvaří a místo omáčky budete mít vajíčkovou směs.

Těstoviny jsem pak promíchala s omáčkou, čerstvě nasekanou petrželkou a ještě jsem podle chuti trošku dosolila.

Na závěr jsem každou porci posypala ještě trochou čerstvě nastrouhanýho parmazánu.

Tak šup do kuchyně!

K.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.