Kateřina Lustigová - blogerka roku
Tapiokový pudink:

Nápad na to udělat tenhle pudink vzniknul tak, že jsem byla jednou ve zdravý výživě, viděla jsem je tam i s receptem a hned jsem se na to doma vrhla. První pokus dopadl dobře, ale pořád mi přišlo, že tapioka není tolik nabobtnaná. Pak jsem se na internetu dočetla, že je nejlepší tapioku namočit přes noc do vody a pak ji teprve vařit. Na druhej pokus tak pro vás mám už ten ideální recept.

Tapioka je bezlepková. Je to vlastně jenom škrob, kterej se získává z kořene manioku. O tapioce jsem poprvý slyšela na naší cestě po JV Asii, když jsem se ptala, z čeho jsou udělaný různý jídla.

Pytlíček 100 g mě stál cca 20 Kč, takže je výhoda i v tom, že je dost levná.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

2 porce, 30 minut + namočení tapioky přes noc

50 g tapiokových perel (koupíte ve zdravé výživě nebo v Sapě – někdo psal, že je maj i v Globusu)
200 ml vody
250 ml kokosového mléka
1,5 lžíce sirupu agáve (nebo trošku víc medu podle chuti)
ovoce podle chuti – nejvíc se hodí kyselé – takže maracuja, mango, kiwi, broskve, pomeranče…můžou být ale i jahody, maliny, borůvky…

Postup:

Tapioku jsem zalila vodou a nechala jsem ji přes noc nabobtnat. Pak jsem ji přelila do kastrůlku, přidala jsem k ní kokosový mlíko, sirup agáve a přivedla jsem k varu. Vařila jsem asi deset minut, dokud pudink krásně nezhoustnul.

Podle chuti můžete při vaření taky přidat do pudinku rozkrojenej lusk vanilky nebo pár kousků skořice. Podle použitý příchutě pak můžete měnit i ovoce.

Hotovej pudink jsem zdobila marakujou (někdy je hodně kyselá a je potřeba ji trošku dosladit sirupem), ale už třeba i rozmixovaným smoothie z banánu a lesních plodů. Záleží opravdu čistě jenom na vás a vaší chuti.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA