Spaghetti Carbonara:

Tohle je jídlo, který milujeme s Nikčou, mojí nejlepší kamarádkou. Vždycky jsme si je dávaly v restauracích a jednoho dne jsme se rozhodly, že si je uděláme doma. Bylo nám asi dvacet a naučily jsme se je podle receptu Emanuela Ridiho. Od tý doby je už neděláme jinak, protože takhle jsou prostě dokonalý♥

Čím kvalitnější suroviny na tohle jídlo použijete, tím lepší ve výsledku bude. Správně by se měla použít italská slanina “pancetta” místo klasický anglický slaniny, ale vzhledem k ceně pancetty dost často používám právě anglickou slaninu. Věřte, že i tak je výsledek skvělej!

olympus digital camera
Co budete potřebovat:

2 porce, 15 minut

200 g špaget
100 g anglické slaniny (nebo pancetty)
6 žloutků
3 lžíce parmazánu
2 lžíce vody ze špaget
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Špagety jsem dala vařit do dvou litrů vody, přidala jsem k nim 2 lžičky soli a vařila je podle návodu na obalu. Mezitím jsem si připravila omáčku. Do mističky jsem si dala šest žloutků, přidala k nim tři lžíce nastrouhanýho parmezánu a dvě lžíce vody, ve kterejch se vaří špagety. Všechno jsem společně promíchala, přidala jsem trošku soli a čerstvě mletýho pepře a zkontrolovala jsem konzistenci. Omáčka by měla bejt tekutá, ale né uplně řídká. Pokud je řídká, přidejte parmezán, pokud hustá, přidejte víc vody ze špaget.

Pak jsem si opekla do křupava na kostičky nakrájenou slaninu a na pánev k ní jsem přidala uvařený špagety. Slaninu a špagety jsem společně promíchala a stáhla z ohně. Počkala jsem asi 30 vteřin, aby pánev trošku vychladla a pak jsem do pánve nalila omáčku. Pořádně jsem všechno promíchala tak, aby špagety byly obalený a krásně lesklý.

Omáčku nesmíte přidat ke špagetám, pokud máte pánev na zapnutý plotně. Z omáčky by se staly totiž míchaný vajíčka a to pak už nezachráníte.

Hotový špagety jsem posypala ještě trochou parmezánu a ihned jsem podávala:)

Tak šup do kuchyně!

K.

Více receptů najdete v mojí kuchařce My Cooking Diary, kterou můžete koupit u mě v E-SHOPU

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA