Kateřina Lustigová - blogerka roku
Sezamová zmrzlina:

Dostala jsem k narozeninám od Nikči poukaz na kurz vaření do Chefparade, tak jsem se rozhodla jít na kurz sushi. Na závěr kurzu jsme dělali i tuhle skvělou zmrzlinu a já se s váma hned musím podělit o recept. Skládá se jenom ze dvou ingrediencí a fakt chutná neskutečně. Recept samozřejmě můžete ještě zdokonalit tím, že budete mít domácí zmrzlinu, ale pak už to ztratí kouzlo tý rychlosti a jednoduchosti. Mě to právě zaujalo tím, že je to do deseti minut hotový. Zmrzlina má díky sezamu takovou zvlášní až skoro oříškovou chuť a získá úplně jinej rozměr.

Pa182142
Co budete potřebovat:

2 porce, 10 minut

2 ks Ruské zmrzliny
30 g bílého sezamu

Postup:

Jak jsem psala už v úvodu (a vlastně to píšu na záčátku skoro každýho svýho receptu), je to jednoduchý. Sezam jsem si nasypala na suchou rozpálenou pánev (na střední stupeň, aby se hned nespálil) a opejkala jsem ho, dokud nebyl krásně zlatavej. Jde to fakt hodně rychle a je dobrý semínka na pánvi pořád míchat nebo prohazovat, jinak se připálí – a taky občas vystřelujou. Ve výsledku musí bejt semínka zlato-hnědý, ale ne černý, jinak by byla zmrzlina hořká. Opečený semínka jsem hned hodila do mixéru a trošku rozmixovala. Pokud máte doma hmoždíř, dělejte klidně v něm. Ze zmrzliny jsem pak sloupla oplatky z obou stran, vnitřek jsem dala do misky a na zmrzlinu jsem nasypala opraženej sezam. Vidličkou jsem ho rychle zapracovala do zmrzliny a hned jsem podávala.

Doporučuju opravdu podávat hned. S těma ještě skoro teplejma semínkama je fakt dokonalá.

Tak šup do kuchyně!

K.

Pa182096
Pa182108
Pa182115
Pa182123
Pa182132
Pa182156
Pa182153
Pa182158