Kateřina Lustigová - blogerka roku
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Sezamová zmrzlina:

Dostala jsem k narozeninám od Nikči poukaz na kurz vaření do Chefparade, tak jsem se rozhodla jít na kurz sushi. Na závěr kurzu jsme dělali i tuhle skvělou zmrzlinu a já se s váma hned musím podělit o recept. Skládá se jenom ze dvou ingrediencí a fakt chutná neskutečně. Recept samozřejmě můžete ještě zdokonalit tím, že budete mít domácí zmrzlinu, ale pak už to ztratí kouzlo tý rychlosti a jednoduchosti. Mě to právě zaujalo tím, že je to do deseti minut hotový. Zmrzlina má díky sezamu takovou zvlášní až skoro oříškovou chuť a získá úplně jinej rozměr.

Pa182142
Co budete potřebovat:

2 porce, 10 minut

2 ks Ruské zmrzliny
30 g bílého sezamu

Postup:

Jak jsem psala už v úvodu (a vlastně to píšu na záčátku skoro každýho svýho receptu), je to jednoduchý. Sezam jsem si nasypala na suchou rozpálenou pánev (na střední stupeň, aby se hned nespálil) a opejkala jsem ho, dokud nebyl krásně zlatavej. Jde to fakt hodně rychle a je dobrý semínka na pánvi pořád míchat nebo prohazovat, jinak se připálí – a taky občas vystřelujou. Ve výsledku musí bejt semínka zlato-hnědý, ale ne černý, jinak by byla zmrzlina hořká. Opečený semínka jsem hned hodila do mixéru a trošku rozmixovala. Pokud máte doma hmoždíř, dělejte klidně v něm. Ze zmrzliny jsem pak sloupla oplatky z obou stran, vnitřek jsem dala do misky a na zmrzlinu jsem nasypala opraženej sezam. Vidličkou jsem ho rychle zapracovala do zmrzliny a hned jsem podávala.

Doporučuju opravdu podávat hned. S těma ještě skoro teplejma semínkama je fakt dokonalá.

Tak šup do kuchyně!

K.

Pa182096
Pa182108
Pa182115
Pa182123
Pa182132
Pa182156
Pa182153
Pa182158
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.