Kateřina Lustigová - blogerka roku
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Nepečený čoko koláč s malinami:

Měla jsem po dlouhý době chuť udělat si do lednice nějakej raw dezert, co budu ujídat během dne. Byl to takovej pokus omyl, ale vzhledem k tomu, že to vyšlo, sepsala jsem vám rovnou recept. Nic světobornýho to není, ale je to rychlovka z jednoho mixéru a myslím, že jako zdravá svačina ideální:) Princip je u raw věcí pořád podobnej, takže jsem vycházela z přípravy avokádový pěny a raw čokoládový dortu. Je to vlastně něco mezi tím. Pojmenovala jsem to čokoládový koláč, ale je to možná spíš brownies, těžko říct:D Jinak v receptu jsou maliny a není zrovna sezóna malin, já vim. Proto můžete klidně udělat jenom banánovou verzi nebo použít třeba borůvky, který maj teď dost často někde v akci.

Chutnalo to i Adamovi, tak snad bude i vám♥

P1210069 (2)
Co budete potřebovat:

100 g namočených kešu oříšků
1 velký zralejší banán (cca 180 g bez slupky)
200 g čerstvých malin (místo nich jdou použít borůvky, jahody nebo zase ten banán)
3 lžíce raw kakaa (můžete použít i klasické kakao, ale výsledek bude tmavší a nebude 100% raw)
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce javorového sirupu
50 g rýžových neochucených burizonů (nebo nasekaných oříšků pro 100% raw verzi)

pečící papír, kulatá forma s průměrem 28 cm

Postup:

Ze všeho nejdřív je potřeba si namočit kešu oříšky do vody. Nejlepší je to udělat den předem a minimálně by ve vodě měly bejt 2 hodiny. Vodu z oříšků jsem pak slila a kešu vložila do mixéru. Nejdřív jsem rozmixovala kešu samostatně, pak jsem k nim přidala všechny ostatní ingredince, kromě burizonů a mixovala jsem dohladka. V průběhu mixování jsem směs ochutnávala a přidávala podle potřeby a javorovej sirup. Každej má samozřejmě rád jinak sladký, takže ty tři lžíce berte jako orientační množství. Výsledná konzistence by měla bejt tekutá, ale hustší.

Hotovou směs jsem pak smíchala v míse s burizonama a nalila ji do formy vyložený pečícím papírem. Stěrkou jsem směs rovnoměrně rozprostřela, nahoru jsem dala pár malin, burizonů a nechala všechno zatuhnout v lednici. V lednici jsem to pak uchovávala celou dobu.

U raw dezertů je vždycky problém vychytat tu správnou teplotu, aby nebyl moc rozteklej nebo moc tuhej. Jde o teplotu v lednici, kterou vždycky, když v ní nějakej ten raw dezert mám, nastavím na malinko víc (ještě nižší teplotu), než ji mám normálně. Jak říkám, musí se to vychytat:)

Tak šup do kuchyně!

K.

P1190007
P1190016
P1190021
P1190024
P1190044
P1190050
P1190054
P1190056
P1190058
P1210075
P1210088
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.