Kateřina Lustigová - blogerka roku
Nepečený čoko koláč s malinami:

Měla jsem po dlouhý době chuť udělat si do lednice nějakej raw dezert, co budu ujídat během dne. Byl to takovej pokus omyl, ale vzhledem k tomu, že to vyšlo, sepsala jsem vám rovnou recept. Nic světobornýho to není, ale je to rychlovka z jednoho mixéru a myslím, že jako zdravá svačina ideální:) Princip je u raw věcí pořád podobnej, takže jsem vycházela z přípravy avokádový pěny a raw čokoládový dortu. Je to vlastně něco mezi tím. Pojmenovala jsem to čokoládový koláč, ale je to možná spíš brownies, těžko říct:D Jinak v receptu jsou maliny a není zrovna sezóna malin, já vim. Proto můžete klidně udělat jenom banánovou verzi nebo použít třeba borůvky, který maj teď dost často někde v akci.

Chutnalo to i Adamovi, tak snad bude i vám♥

P1210069 (2)
Co budete potřebovat:

100 g namočených kešu oříšků
1 velký zralejší banán (cca 180 g bez slupky)
200 g čerstvých malin (místo nich jdou použít borůvky, jahody nebo zase ten banán)
3 lžíce raw kakaa (můžete použít i klasické kakao, ale výsledek bude tmavší a nebude 100% raw)
3 lžíce kokosového oleje
3 lžíce javorového sirupu
50 g rýžových neochucených burizonů (nebo nasekaných oříšků pro 100% raw verzi)

pečící papír, kulatá forma s průměrem 28 cm

Postup:

Ze všeho nejdřív je potřeba si namočit kešu oříšky do vody. Nejlepší je to udělat den předem a minimálně by ve vodě měly bejt 2 hodiny. Vodu z oříšků jsem pak slila a kešu vložila do mixéru. Nejdřív jsem rozmixovala kešu samostatně, pak jsem k nim přidala všechny ostatní ingredince, kromě burizonů a mixovala jsem dohladka. V průběhu mixování jsem směs ochutnávala a přidávala podle potřeby a javorovej sirup. Každej má samozřejmě rád jinak sladký, takže ty tři lžíce berte jako orientační množství. Výsledná konzistence by měla bejt tekutá, ale hustší.

Hotovou směs jsem pak smíchala v míse s burizonama a nalila ji do formy vyložený pečícím papírem. Stěrkou jsem směs rovnoměrně rozprostřela, nahoru jsem dala pár malin, burizonů a nechala všechno zatuhnout v lednici. V lednici jsem to pak uchovávala celou dobu.

U raw dezertů je vždycky problém vychytat tu správnou teplotu, aby nebyl moc rozteklej nebo moc tuhej. Jde o teplotu v lednici, kterou vždycky, když v ní nějakej ten raw dezert mám, nastavím na malinko víc (ještě nižší teplotu), než ji mám normálně. Jak říkám, musí se to vychytat:)

Tak šup do kuchyně!

K.

P1190007
P1190016
P1190021
P1190024
P1190044
P1190050
P1190054
P1190056
P1190058
P1210075
P1210088