Kateřina Lustigová - blogerka roku
Polévka z pečené mrkve:

Jestli je někdo polívkovej milovník, tak jsem to já. Miluju všechny polívky, hlavně teda ty krémový. Kdo by je taky neměl rád. Jsou většinou za chvilku hotový a chutnaj naprosto skvěle. Recept na tuhle polívku jsem dostala od mojí maminky a ta ho vyčetla někde v Albert magazínu. Já tam akorát navíc přidala koriandr a chilli…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budeme potřebovat:

1 kg mrkve
350 g cibule
1,5 litru zeleninového vývaru
2 lžíce olivového oleje
250 ml smetany na vaření (12%)
1 lžíce drceného kmínu
Velká hrst koriandru
Chilli (podle chuti)
sůl a pepř

pečivo k podávání
pečící papír

Postup:

Nejdřív jsem předehřála troubu na 180°C, oloupala jsem si cibuli a oškrábala mrkev. Na plech vyloženej pečicím papírem jsem rozložila na cca 3 cm kousky nakrájenou mrkev a cibuli, kterou jsem osolila, opepřila, posypala kmínem a polila olivovým olejem. Takhle jsem zeleninu doměkka pekla asi 30 minut. Upečenou zeleninu jsem přesunula do hrnce, zalila vývarem a smetanou, rozmixovala a přivedla k varu. Na závěr jsem přidala chilli,  nasekaný koriandr a trošku povařila. Chilli i koriandr jsem použila i na zdobení. Podávala jsem s chlebem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA