Oříškovo-ovesná čoko kaše:

Asi bych jako food blogerka měla bejt trošku víc originální, co se třeba těch receptů na kaše týče, ale když já mám nejradši ty s kakaem a z vloček. Berte tenhle recept proto spíš jako takový vylepšení klasický kaše. Za všechno hlavně u tohodle receptu může vlastně arašídový máslo. Udělala jsem si ho doma nějak moc, tak ho dávám teď naprosto do všeho. Takže nesmí chybět ani v tomhle receptu. A pokud ho máte hodně rádi, tak si ho můžete dát prémiově i nahoru na kaši. To pak bude celý to dílo zas o něco krásnější.

Jo a prosím vás, pokud má vaše kakao hrudky, doporučuju ho přejet přes sítko, než začnete vařit. Ušetří vám to pak čas s rozmícháváním, věřte mi:D

Co budete potřebovat:

3-4 lžíce jemně mletých ovesných vloček Emco
300 ml kokosového mléka
1 větší lžíce raw kakaa
1 lžíce neslazeného arašídového másla
1 lžíce rozemletých oříšků podle chuti
1 lžička datlového sirupu (může být i med nebo javorový sirup)
ovoce podle chuti

Postup:

Vločky (na začátek tři lžíce) jsem v hrnci smíchala s mlíkem a kakaem a nechala projít lehce varem. Pak jsem přidala arašídový máslo, rozemletý ořechy a podle konzistence jsem buď přidala vločky nebo mlíko. Opravdu záleží na tom, jaká konzistence vám vyhovuje. Pokud je kaše řídká, přidejte vločky. Pokud hustá, rozřeďte ji mlíkem. Ke konci jsem přidala ještě lžičku sirupu na doslazení. Se sirupem při vaření jsem vždycky opatrná, protože s ním hotovou kaši většinou ještě zdobím, tak aby to nebylo přeslazený.

Kaši jsem pak servírovala s čerstvejma malinama, borůvkama, datlovým sirupem, piniovýma oříškama a trochou rozemletých ořechů.

Tak šup do kuchyně!

K.