Kateřina Lustigová - blogerka roku
Olivová tapenáda a pesto ze sušených rajčat:

Tohle spojení drinku a zobání je pro nás s Adamem víc než typický. Já miluju sušený rajčata a učim se jíst olivy a Adam zas miluje olivy a učí se jíst sušený rajčata. Často proto dělám tohle pesto ze sušenejch rajčat a k tomu olivovou tapenádu na toust. Když se k tomu navíc ještě připraví drink se šťávou z čerstvýho grepu a pustí se nějakej dobrej film, je o ideální večer postaráno♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

Drink:
4 cl Amundsen vodka
15 cl jemně perlivé vody
šťáva z půlky velkého růžového grepu i s dužinou

Postup:

Před mícháním si vodu i vodku dobře vychlaďte nebo použijte led. Pak všechny ingredience smíchejte dohromady a je hotovo:)

Olivová tapenáda:
120 g zelených oliv bez pecky
50 ml olivového oleje extra virgin
1 menší stroužek česneku
1/2 lžičky provensálských sušených bylinek
sůl a pepř na dochucení

Pesto ze sušených rajčat:
200 g sušených rajčat naložených v oleji (i s olejem)
hrst vlašských ořechů
1 menší stroužek česneku
sůl a pepř

Postup:

U obou receptů je postup stejný. Česnek jsem si oloupala, rozdrtila nožem na placku a spolu s ostatníma surovinama dala do mixéru. Mixovala jsem, dokud jsem nedosáhla požadovaný konzistence (někdo má rád míň promixovaný a někdo víc, záleží na vás). Pak jsem dochutila solí a pepřem.

Podávala jsem s opečeným toustem (ten jsem vykrojila do tvaru kolečka) a čerstvým koriandrem.

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA