Nejlepší kuřecí křídla:

Nikdy jsem o žádnym z mejch receptů nenapsala, že je nejlepší. Jenže tyhle křídla podle všeho fakt jsou. Dělám je takhle už asi pět let a lidi je ode mě chtěj pořád dokola. Nevím, kde jsem ten recept tenkrát sehnala nebo vyčetla (asi někde v Apetitu nebo Albert časopisu tenkrát), ale je fakt nejlepší! Když se Adama nebo Nikči zeptám, co mám uvařit, oba dva mi vždycky jednohlasně odpoví, že křídla. A víte co je zajímavý? Že já je zas tak nemusím. Nebaví mě totiž to obírání a upatlaný ruce, jinak na chuť jsou fakt super!

Pokud chcete udělat (hlavně chlapovi) k večeři fakt radost, určitě je zkuste. Ještě od nikoho jsem neslyšela, že by mu nechutnaly! ♥

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

Na křídla:

cca 20 kuřecích křídel
2 velké stroužky česneku
cca 5 cm dlouhý a 2 cm široký kus zázvoru
2 menší stonky citrónové trávy (tu dávám poslední dobou, ale nemusí tam být)
1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce kečupu
4 lžíce sojové omáčky (nejlépe nějaké tmavší)
100 ml sladké chilli omáčky (používám tu od Exotic Food – Sweet chilli sauce)
čerstvou chilli papričku podle chuti

Ke křídlům:

Kelímek bílého jogurtu nebo zakysané smetany
1 menší stroužek česneku
čerstvé bylinky (koriandr, petrželka, pažitka, …)
sůl a čerstvě mletý pepř

mrkev, řapíkatý celer (kdo nemá rád tak okurku) a pečivo k podávání

Postup:

Nejdřív jsem si udělala marinádu na křídla. Zázvor jsem si oloupala a nastrouhala, z citrónový trávy jsem sloupla tři vrstvy odkrojila spodní měkkou bílou část a nasekala ji najemno (zbytek citrónový trávy můžete použít buď při pečení nebo třeba do vývaru). Do misky jsem si pak dala olej, kečup, sojovku, prolisovanej česnek, zázvor, sweet chilli omáčku a všechno jsem pořádně promíchala. Křídla jsem překrojila v kloubu tak, aby vznikly dvě části. Můžete odkrojit i tu třetí část bez masa (občas se prodávaj křídla už bez ní, ale s ní se líp pak držej). Nakrájený křídla jsem pak pořádně obalila v marinádě a naskládala je na plech vyloženej pečícím papírem. Křídla na plech nesypte přímo z misky, protože přebytečná omáčka se na něm pak zbytečně připaluje.

Křídla jsem pekla dohromady cca 50 minut na 200 stupňů. Na posledních patnáct minut vždycky křídla obrátím, aby se udělala kůrka i na druhý straně. Pokud máte rádi hodně připečený křídla, tak doporučuju použít na posledních pár minut funkci horký vzduch (pokud máte). Zbylou marinádu jsem nechala na plotně trošku projít varem a upečený křídla jsem v ní ještě pak trošku obalila.

Takhle připravený křídla jsem pak podávala s nakrájenou mrkví, řapíkatým celerem, pečivem a dipem z jogurtu (může být i zakysaná smetana), česneku, soli a bylinek, kterej si dochucuju podle svojí chuti (někdo má rád víc česneku, někdo víc soli, atd…).

Tak šup do kuchyně!

K.

Více receptů najdete v mojí kuchařce My Cooking Diary, kterou můžete koupit u mě v E-SHOPU

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA