Mandlové máslo:

Jak jste si už mohli všimnout, miluju různý druhy sladkejch kaší k snídani. Snažím se je dělat různorodý a přidávat do nich pokaždý něco jinýho. Dost často je to nějaký ovoce a ořechy, ale ideální přísadou na hotovou kaši je třeba i tohle mandlový máslo. Můžete ho koupit už hotový nebo si ho zkusit vytvořit doma. Já do něj přidávám ještě kakao, protože mám radši kakaový, ale klidně ho můžete vynechat. Pak už stačí jenom nějakej výkonnější mixér, půl hodiny času a můžete se do něj pustit.

Pb030246
Co budete potřebovat:

cca 25 minut, 200 g másla

200 g neloupaných mandlí
cca 1 lžíce raw kakaa
sladidlo podle chuti – agáve, med, datlový sirup

Postup:

Celej postup je jenom o trpělivosti. Mandle i s kakaem jsem hodila do mixéru a začala mixovat. Dost často jsem mixér zastavila, stěrkou dala směs dolů ze stěn a mixovovala dál. Takhle jsem všechno opakovala, dokud nevznikla konzistence másla. Nenechte se odradit, není to hned. Trvalo to asi dvacet minut. Já si hotový máslo dávám pak většinou do různejch sladkejch kaší, takže si ho nesladím, ale pokud ho chcete jíst samotný, doporučuju si do něj přidat ještě med nebo nějakej sladkej sirup – agáve, datlovej nebo třeba med.

Máslo jsem pak přendala do uzavíratelný nádoby. Pokud nebudete do másla šťourat špinavejma lžička a prstama, tak vydrží fakt dlouho. Jestli ho teda dřív nesníte:)

Tak šup do kuchyně!

K.

Pb030216
Pb030222
Pb030229
Pb030232
Pb030238
Pb030242
Pb030260