Kateřina Lustigová - blogerka roku
Loumovic libečkový dip:

Tenhle recept jsem zveřejňovala v kategorii hlavních chodů spolu s kotletou a bramborama. Aby se vám ale do budoucna líp hledal, zařazuju ho samostatně i do kategorie „Chuťovky“. Pamatuju si, jak mi moje kamarádka Péťa poprvý říkala, že její brácha dělá takovou strašně dobrou omáčku z libečku a rajčatovýho protlaku. Moc jsem si to neuměla představit, ale pak jsem měla na jednom pikniku možnost tuhle libečkovou věc zkusit a naprosto jsem se zamilovala. Je to fakt strašně jednoduchý, strašně dobrý a univerzální. Takže tímto děkuju Honzovi Loumovi za super recept, všechna sláva jde s touhle věcí rozhodně za ním:) A vy to určitě vyzkoušejte taky, je to totiž fakt skvělý jak k masu, tak jenom samotný třeba na opečený bagetce. Já to třeba teď dávala i pod maso do domácího burgeru. A kdyby nebyl doma tehdy Adam, tak si to udělám doma jenom s kopou těch brambor bez kotlety:D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co budete potřebovat:

2 velké hrsti libečku
100 g rajčatového protlaku – cca 4 lžíce (já používám ten z tuby z Marks & Spencer nebo od Alnatura z DMka)
1 malý stroužek česneku
2 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Libeček jsem nasekala najemno (vždycky si ho nejdřív otrhám a používám jenom ty lístky bez stonků), přidala jsem k němu prolisovanej česnek, rajčatovej protlak, olej, sůl a pepř a všechno jsem pořádně promíchala. Pak je potřeba ochutnávat. Nepřehánějte to ani s olejem, ani s česnekem. Dominovat by tam měl fakt ten libeček. To množství oleje i protlaku je přibližný, takže si dejte do misky vždycky nejdřív míň a pak přidávejte. Konzistence by měla bejt hustší, jako je ukázaný na fotce.

Jinak pokud nemůžete sehnat libeček, tak jsem ten dip zkoušela i s hladkolistou petrželkou a taky byl moc dobrej. S libečkem pro mě ale pořád zůstavá nejlepší♥

Tak šup do kuchyně!

K.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA