Kateřina Lustigová - blogerka roku
Domácí těstoviny s rajčaty, ricottou a pancettou:

Kdo sleduje pravidelně moje sociální sítě, tak ví, že jsem se nedávno vrátila z Itálie. Byla jsem tam na super gastro výletě v Neapoli, kam nás pozvala společnost easyJet. No a jelikož jsem tam jedla ty nejlepší domácí těstoviny s omáčkou z rajčat a ricotty, musela jsem si je hned udělat i doma. Další nejlepší těstoviny jsem tam pak měla s pancettou a rajčatama, tak jsem rovnou spojila obojí a udělala si z toho takovej svůj recept. Je děsně jednoduchej, tak doufám, že si ho zamilujete tak, jako my s Adamem♥

Těstoviny můžete použít samozřejmě i kupovaný, ale tady máte odkaz na ty domácí. Věřte, že nebudete litovat, když je zkusíte. Recept na domácí těstoviny zde.

p7270466
Co budete potřebovat:

cca 3 porce, 15 minut

1/2 střední červené cibule
2 větší stroužky česneku
100 g pancetty (italská slanina)
400 g krájených rajčat v plechovce
100 ml rajčatového pyré
10 cherry rajčat
1 velká lžíce ricotty
1 vrchovatá lžička třtinového cukru
čerstvá bazalka
parmazán
2 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup:

Na pánev jsem si nalila olej a osmažila na něm na drobno nakrájenou cibulku dozlatova. Pak jsem k ní přidala nasekanej česnek, nechala ho na pánvi tak minutu rozvonět a přilila jsem plechovku rajčat a pyré. Na druhý pánvi jsem si mezitím dala pozvolna opéct pancettu nakrájenou na kostičky. Rajčata jsem nechala na pánvi pár minut probublávat a pak jsem přidala cukr, sůl a pepř. Když omáčka trošku zhoustla, tak jsem do ní přidala na poloviny nakrájený cherry rajčata, dokřupava opečenou pancettu, naposledy jsem dochutila (solí, cukrem a pepřem) a pánev jsem sundala z ohně. Počkala jsem, až omáčka trošku vychladne a vmíchala jsem do ní ricottu s trochou čerstvý bazalky.

Do pánve s omáčkou jsem pak nasypala horký těstoviny, promíchala jsem a podávala jsem s natrouhaným parmazánem a čerstvou bazalkou.

PS: Základem italský kuchyně jsou obecně kvalitní suroviny, takže doporučuju nešetřit – hlavně na rajčatech, ať nemusíte tolik sladit.

Tak šup do kuchyně!

K.

p7270388
p7270401
p7270417
p7270418
p7270434
p7270446
p7270482
p7270491
p7270463